1) What is Plan Study Abroad?
Ans) Plan Study Abroad (PSA) is a virtual study platform, which will facilitate online counseling, course search, application guidance, visa guidance etc to prospective students interested in studying overseas. PSA is all set to change the counseling model in the international overseas education scenario.

The PSA platform is home to many world-class universities in countries like Australia, New Zealand, UK, USA, Canada, Germany, and Singapore offering thousands of courses.   The unique ‘Intelli-Search’ feature is an amazing tool to research & shortlist best-fit universities and courses according to your exact circumstances, such as academic scores, budget, country, scholarships, intake time and more.

2) How do I budget my expenses?
Ans) Beside tuition fee for the program one studies, a student should budget for living accommodation and travel. Many countries allow part time job and it can help a student earn pocket money and partially take care of their living expenses. One should also budge for Air Fare and Health Insurance.

3) Is there any scholarship?
Ans) Scholarships are available on eligibility grounds. Some are Merit based; some are based on Extra Curricula such as sports or leadership. One needs to apply to the University and become eligible for scholarships. Some scholarships are given automatically along with offer and for few one has to apply for it.

4) How Do I Apply?
Ans) Complete your profile in PSA and upload required documents as color scan from original. Select the course and the University you intend to apply to. Then apply and pay the application fees. In certain cases application fees can be waiver off. Check with a PSA counselor.

5) Can I get financial help?
Ans) We can refer you to banks for Loan and will also encourage you to apply for scholarship if you are eligible as Universities do offer scholarships to eligible candidates.


6) What will be PSA charges?
Ans) We have application fees for our Institutions however some application fee can be waived off too, do check your eligibility on the same.

7) How do I lodge my Visa?
Ans) PSA will help and guide you with the entre visa lodgment procedure right from arranging financials till filling the application form and lodging the same. The process is different for each country.

8) How do I find accommodation?
Ans) PSA will help you find an accommodation after you are admitted in a University. We also have tie up with few accommodation providers and details are available in our website.

9) Do I need an Insurance to study overseas?
Ans) Yes most countries want you to have a Health cover when you are on a student visa. We can guide you on the same.

10) What If I do not get an offer?
Ans) We will encourage you to apply to the right University as per your eligibility and if you do not receive an offer we will encourage you to apply to more Institution however we cannot guarantee admission as University admission Team will decide on admission.